Varje år i mitten på oktober börjar det bli hög tid att förbereda årets bryggning av glögg. Detta eftersom satsen ska jäsa 4-6 veckor, fler veckor är bara bättre.

Så vad behöver jag för ingredienser för att få ett bra recept på glögg?

- 5l svagdricka
- 2,5kg strösocker
- 1 stort paket russin (500g)
- 1 kanelstång
- 1 liten bit färsk ingefära
- 1 påse kardemummakärnor
- 1 påse nejlikor
- 1 paket bakjäst
- 5 skivade råa potatisar
- 1 hink (10l)
Börja med att skala och skiva 5 potatisar, dessa behövs för stärkelsens skull. Släng ned dom i hinken och tillsätt svagdrickan. Smula ned jästen, vänta några minuter och rör om så allt blandas.Häll i resten av alla ingredienser, täck hinkens öppning med plastfolie som du gör små hål i.Nu ska hinken stå i rumstemperatur 4-6 veckor. Efter detta använder du försiktigt en hävert för att tappa upp din glögg i flaskor. Var noga med att inte ta dryck från hinkens botten då det sjunkit mindre goda rester till botten. Glöggen har en alkoholhalt på cirka 15% så don’t drink and drive 🙂
God Jul och låt drycken smakas!