Kategorier
Övrigt

Glöggrecept – brygg din egen glögg

Varje år i mitten på oktober börjar det bli hög tid att förbereda årets bryggning av glögg. Detta eftersom satsen ska jäsa 4-6 veckor, fler veckor är bara bättre.

Ingredienser som behövs till bryggning av glögg.

Så vad behöver jag för ingredienser för att få ett bra recept på glögg?

  • 5l svagdricka
  • 2,5kg strösocker
  • 1 stort paket russin (500g)
  • 1 kanelstång
  • 1 liten bit färsk ingefära
  • 1 påse kardemummakärnor
  • 1 påse nejlikor
  • 1 paket bakjäst
  • 5 skivade råa potatisar
  • 1 hink (10l)

Börja med att skala och skiva 5 potatisar, dessa behövs för stärkelsens skull. Släng ned dom i hinken och tillsätt svagdrickan. Smula ned jästen, vänta några minuter och rör om så allt blandas.Häll i resten av alla  ingredienser, täck hinkens öppning med plastfolie som du gör små hål i.Nu ska hinken stå i rumstemperatur 4-6 veckor. Efter detta använder du försiktigt en hävert för att tappa upp din glögg i flaskor. Var noga med att inte ta dryck från hinkens botten då det sjunkit mindre goda rester till botten. Glöggen har en alkoholhalt på cirka 15% så don’t drink and drive 🙂
God Jul och låt drycken smakas!